Psicoteràpies

PROGRAMA COMUNIC-AT

Tota separació o divorci comporta un impacte emocional per tots els membres de la família i un gran canvi a la dinàmica familiar. Acompanyant-vos en el procés, us ajudo a comprendre millor i superar amb la màxima cura una situació tan delicada. Per a fer aquest acompanyament he creat el programa COMUNIC-AT adreçat a :

 • Persones recentment separades o en tràmit de separació que volen prevenir el seu malestar emocional i millorar la comunicació amb la seva ex parella.
 • Pares i mares preocupats pels efectes negatius de la ruptura en els fills i filles. Aquest impacte també depèn de l’edat dels infants i com es gestiona el procés.
 • Pares i mares que volen aprendre a afrontar els conflictes derivats de la separació des d’una perspectiva més positiva.

Elaborem i texim conjuntament  la nova realitat que es presenta. Treball sistèmic, en el que fem sessions en grup i individuals.

DOL I MORT INESPERADA

Perdre un esser estimat és sempre un fet trist i dolorós, però esdevé especialment traumàtic, quan la mort arriba de manera sobtada i ens agafa totalment desprevinguts.

Quan la mort és inesperada, per causa d’accident, desastre natural, mort violenta o simplement per causes naturals però sobtades, per exemple un ictus o un infart, el procés de dol es viu de manera molt més traumàtica i angoixant.

Una altra de les conseqüències és el perill, que apareguin culpes irracionals o sense fonament, ja que tenim tendència a pensar que podíem haver fet quelcom per evitar-ho, i que utilitzem per poder donar resposta a la nostra incredulitat davant la mort.

Cal estar molt atent per detectar aquests tipus de culpabilitats i fer-les desaparèixer a l’hora que es permet que el dol segueixi el seu curs natural.

Acompanyem la persona perquè es lliuri de culpabilitats i sentiments negatius,  passi el dol en positiu i recuperi els seu equilibri.

DONA EMPRESÀRIA

Acompanyo a la dona emprenedora i empresària amb una idea a sentir-se capaç de convertir-la en una empresa viable és fonamental per assolir l’èxit amb un projecte empresarial.

Posem en valor a la dona treballadora i acompanyant a les que es plantegen la possibilitat de crear un negoci, fer-se autònomes i que vulguin activar la seva carrera professional  en tots els àmbits possibles. La diferència fonamental amb el mentoratge, és que no acompanyo el negoci sino les capacitats individuals i de lideratge.

Potenciem les capacitats de la dona per assolir amb èxit projectes empresarials o professionals des de la confortabilitat de l’ésser.

GESTIÓ DEL CANVI

El cicle de qualsevol tipus de sistema, ja sigui familiar o empresarial, passa per diferents moments i etapes de canvis o transformació (naixements, dols, separacions i divorcis, canvis de residència, entre d’altres) que poden generar malestar i situacions de crisi. Segons la meva experiència, doblement a les empreses familiars, ja que els cicles vitals de les famílies queden impregnats de manera immediata en el negoci i a l’inrevés.

S’han d’afrontar sentiments com la por, la incertesa dels canvis, ràbia, inseguretat, dol pel què s’ha perdut, etc., a l’hora que gestionar una nova organització, ja sigui familiar o empresarial.

A través del coaching transaccional, treballem conjuntament per a que aquests canvis tinguin el menys impacte possible, i afavorint que el client elabori una nova realitat amb convicció i fermesa.

Afrontem els canvis, reduïm impactes i ajudem a entendre les noves realitats. gestió de cicles vitals i de relacions interpersonals.

NOVES FAMÍLIES

Les famílies canvien i amb el temps i en forces ocasions, també se’n formen de noves. Quan un dels membres inicia una nova relació de parella, amb fills fruit de la relació anterior per construir un nova família, es posa en joc un nou sistema familiar complex.  En aquest cas, acompanyo a les famílies en el procés de comunicació als fills i en la correcta acceptació de la nova realitat per part dels mateixos, ja que són canvis molt importants que s’han de fer front en molt poc temps i, per tant, una adaptació de tots els membres de la família, sobretot dels fills, en diferents aspectes, com per exemple :

 • La nova relació de parella del seu pare/mare
 • Adaptació a una nova llar

El paper que assumeix cadascú i les noves rutines que s’han adoptat en molt poc temps. A diferència de les primeres parelles que construeixen la família progressivament al llarg dels anys i en un procés gradual.

Acompanyem la persona en la construcció de la nova familia.  Normalització de relacions noves i antigues dins el nou marc.

LGTB

Teràpia adreçada al colectiu de lesbianes, gais, transexuals i bisexuals, orientada als problemes específics que poden patir.
Les relacions de parella, la socialització amb l’entorn i l’acceptació poden resultar conflictives. A vegades poden patir reaccions de rebuig i de incompressió.

Ofereixo coaching per a tractar tot tipus d’objectius, reptes i problemes que es puguin presentar.

Et convido a iniciar un procés de coaching i participar en el cercles de confiança, dins d’un ambient d’escolta i compressió.

Superem incomprensions socials, interrogants personals i conflictes emocionals tot potenciant els valors de la persona.

HOMES

Tots i els avenços socials i legals, encara ara hi ha molts homes que pateixen les conseqüències de sentències de divorci restrictives en la cura i visites dels fills comuns.

En la majoria de casos els homes es senten sols i fins i tot incompresos. Tot el que consideraven segur ja no existeix i cal posar-hi ordre.

Un acompanyament individual i en grup, facilita que l’home trobi un espai segur i de confiança on poder parlar dels seus sentiments i fer camí en la millora de la seva autoestima i seguretat.

Recuperem orgull, benestar personal i sentit de pertinença deixant enrerrere clitxés establerts.

TERÀPIA PSICOLÒGICA FAMILIAR

La teràpia familiar aborda problemes que involucren a tots els membres. La teràpia familiar com a enfoc terapèutic, ajuda a solucionar problemes que d’alguna manera estan influint en tota la família.

Això no implica obligatòriament que hi hagin d’anar plegats tota la família, fins i tot moltes vegades pot ser contraproduent. A la teràpia familiar em centro a la persona o persones que són més susceptibles de canvi, ja que qualsevol canvi que es produeixi en ells, en la seva manera de fer, a les seves respostes, etc … implica un canvi a la resta dels components de la família.

Pot succeir que després de mantenir sessions terapèutiques individuals amb diferents membres de la família, podem organitzar una dinàmica familiar comptant amb tots els membres de la família.

Abordem i encarem els problemes que involucren els membres de la familia per solucionar-los i enfortir la unitat familiar.

TERÀPIA INDIVIDUAL PER A ADULTS

Un adult acudeix a la nostra consulta de coaching quan veu que tots els intents que ha dut a terme per millorar per si mateix no han anat com esperava.

Primer, intentem canviar la situació que nos ens agrada per nosaltres mateixos sense ajuda, i quan no obtenim el que volem, optem per a demanar ajuda. Moltes vegades el que fem és engrandir el problema i esgotar-nos a la cerca de les solucions. Per això és important acudir al psicoterapeuta o coach com abans millor, no hem d’esperar ni desesperar-nos. El que farà la teràpia és fer-nos el camí més senzill i més curt.

Al llarg del procés terapèutic, el pacient anirà descobrint noves estratègies per a afrontar els problemes, noves maneres d’abordar les situacions, que l’ajudaran en el moment present i en el futur.

Descobrim estratègies i noves òptiques en situacions adverses per ajudar la persona a trobar el seu camí.

LA TERÀPIA DE GRUP

La teràpia de grup és un procés psicològic que es realitza entre el terapeuta i un grup de persones. Es diferencia de la teràpia individual per les dinàmiques i els beneficis que es generen dins d’un grup.

Alguns beneficis de la teràpia de grup són:

 • Les persones que participen en el grup, troben un espai on compartir amb d’altres persones els seus pensaments, sentiments, etc … i escolten les aportacions de les altres persones que estan o han estat a la mateixa situació.
 • Es crea un clima de respecte, escolta activa i companyia, tan important en algunes situacions a les que ens hem d’enfrontar.
 • Els membres del grup desenvolupen un sentiment de pertinença que els ajudarà a generar més vincle amb la teràpia i no tenir ganes d’abandonar.
 • Promou la participació activa i l’intercanvi.
 • Permet un desenvolupament afectiu i emocional, ja que s’estableixen en el grup llaços socials.
 • Afavoreix la descoberta de inseguretats, dubtes i pors de la que potser no en som conscients.

Reflexions en comú i descoberta de situacions en grup que facilitaran una bona evolució individual i una millora afectiva.

TERÀPIA ON LINE

La teràpia online és una nova manera de rebre ajuda i consell terapèutic.

Les teràpies fetes en format videoconferència o skype, tenen algunes avantatges respecte la teràpia tradicional, com són l’anonimat, la comoditat i l’estalvi de temps i de recursos.

Teràpies a través de la xarxa i en format videoconferència que optimitzen anonimat, temps i recursos.

Switch The Language

Award winning creative agency

We are building for tomorrow because tomorrow is the future and we want to make a contribution to the wonderful digital age that is awaiting us.